Sol·licitar l'adhesió

Condicions generals

Has de complimentar l’expedient de sol·licitud, acompanyant-lo de la llista de varietats sobre les quals desitges utilitzar el distintiu. Aquesta llista pot evolucionar, per això pots demanar a l’equip tècnic d’augmentar-les en qualsevol moment.

Aquesta llista serà avaluada per l’equip tècnic i el comitè de gestió del distintiu. Les varietats que opten al distintiu han de ser varietats locals identificades al Catàleg de varietats locals d’interès agrari de les Illes Balears.

Condicions financeres

La pertinència al distintiu Varietat local implica una aportació anual.

L’import d’aquesta aportació varia en funció de la teva facturació anual o la de la teva empresa, així com del nombre de varietats que tenguis etiquetades amb el distintiu.

La primera contribució es pagarà una vegada s’accepti l’expedient de sol·licitud; les següents es pagaran al final de cada any després de la teva inscripció. Consulta aquí les condicions financeres. 

Preparant-se per l’auditoria

Ser usuari del distintiu Varietat local també implica tenir una auditoria a l’any.

Aquesta auditoria permet a l’equip tècnic i al comitè gestor del distintiu saber si el sol·licitant o el beneficiari respecten les normes del sistema tècnic de referència.

Amb una duració aproximada d’un dia, l’auditoria es realitzarà per professionals sobre tots els sistemes de referència, des del lloc de recol·lecció de la llavor, la producció, la comercialització…, és a dir, tota la traçabilitat del producte que és beneficiari del distintiu.

Formulari d’inscripció al distintiu

El distintiu Varietat local neix a partir de la necessitat de diferenciar les varietats locals al mercat.